Hoopt stress zich op? Zo kom je weer tot rust

Een diepe duik in je zenuwstelsel. Wat kan jij doen om je lichaam tot rust te brengen? Je leest er uitgebreid over in deze blog. In een wereld vol drukte en verantwoordelijkheden, is het als ondernemende vrouw cruciaal om te begrijpen hoe ons zenuwstelsel functioneert en hoe het ons welzijn beïnvloedt. Je wil weten waarom je niet uit stress lijkt te komen. Om te ontdekken waarom jij je overweldigd voelt, je spieren blokkeren en je slecht slaapt kijken we een laagje dieper naar hoe we in elkaar zitten. Voordat je denkt: "ojee, ik heb geen kaas gegeten van anatomie" lees toch verder ;). Ik neem je laagdrempelig mee in de wondere wereld van je 'bedrading' oftewel je zenuwstelsel. Het reguleren van stress & emoties is alles behalve 'hocus pocus' en het zal je de rest van je leven voordeel opleveren als je de tijd neemt om toe te passen wat je hier leest.

Lees meer »

De kracht van adem

In een maatschappij die snelheid hoog in het vaandel draagt, dienen we als vrouwen vaak te jongleren met een groot aantal verantwoordelijkheden en uitdagingen. Als succesvolle en ambitieuze individuen is het van cruciaal belang dat we voor ons welzijn zorgen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. In deze blog zullen we het ongelooflijke potentieel onderzoeken van het gebruik van onze adem om ons zenuwstelsel te kalmeren. Laten we er dus in duiken en de kracht van adem ontdekken.

Lees meer »

Gewoontes veranderen? Lees hier hoe je dat aanpakt!

Met nieuwjaar zie je vaak mensen hun goede voornemens delen. Wanneer je ze er 3 maanden later naar vraagt kijken ze je vaak schaapachtig aan en wuiven ze het weg met: " ja, dat heb ik welgeteld 2 weken volgehouden en toen ben ik ermee gestopt" "Het was niet aan mij besteed" , "met de fiets de kinderen weg doen ging prima tot het begon te regenen ed". We weten wel wat goed is voor ons lichaam en op een of andere manier lijkt het nieuwe jaar het énige moment om verandering te brengen in je leefstijl. Mij lijkt het een gemiste kans. Iedere dag kan JIJ besluiten om het anders te gaan doen.

Lees meer »

Zoek jij je geluk buiten jezelf?

Er is een reden waarom jij doet wat je doet. Waarom je jezelf geen rust gunt, streeft naar perfectie en goedkeuring van anderen. Waarom je lichaam tegenpruttelt door de bewuste en onbewuste triggers in je leven. 

Lees meer »

De wasmand theorie volgens de Pijn Reset Methode

De beroemde wasmand theorie als verklaring van langdurige klachten: De wasmand theorie wordt bij de Pijn Reset Methode als metafoor gebruikt om te verklaren waarom vorige behandelingen -die je hebt gehad- even verlichting boden, maar dat je klachten na en tijdje terug komen. Ondanks dat je aanvankelijk dacht dat de onderliggende oorzaak aangepakt was.

Lees meer »

Emotionele mindfullness voor meer rust in je hoofd

Je bewustwording verruimen met emotionele mindfullness. Een vaardigheid die je kan ontwikkelen door er meer bij stil te staan. Tune in verschillende situaties eens in bij jezelf en stel eens de vraag: ‘Wat voel ik nu?’. Even stil staan bij wat er zich in je afspeelt. Niet wat je DENKT dat er zich afspeelt of wat je HOOPT dat er zich afspeelt.

Lees meer »

Wisselwerken. Zo doe je dat

Je hebt vast al gehoord van de term wisselwerken. Ik ga je in deze blog een aantal praktische tips geven om dit eenvoudig in je dag te integreren. Hierdoor heb je straks minder last van je spieren, een betere concentratie en heb je meer energie.

Lees meer »

Wat nou met blauw licht? Is dit goed of slecht?

Ja en Nee. Het menselijk lichaam reageert krachtig op het blauwe licht, hierdoor starten onze lichaamsprocessen ‘s ochtends op. Doordat blauw licht wordt waargenomen in de ogen, krijgt het lichaam in de ochtend een seintje om de cortisol aanmaak te stimuleren. Cortisol is een energiehormoon dat ervoor zorgt dat het lichaam weet dat de dag gaat beginnen en zich moet opstarten. Oorspronkelijk kwam blauw licht enkel voor in het zonlicht. Onze voorouders hingen zelfs af van die natuurlijke vorm: het maakte hen ’s morgens wakker en gaf hen overdag energie. ’s Avonds werden ze moe, omdat er minder blauw licht was.

Lees meer »

Schoonmaken zonder rugpijn? zo doe je dat!

Nu de lente weer begonnen is, sta je misschien voor je jaarlijkse lenteschoonmaak. Dikwijls zien mensen er tegenop want van al het afstoffen, schuren en tillen gaan je rug - en nekspieren spieren vaak protesteren. Ze zijn niet gewend om opeens op die manier belast te worden.

Lees meer »

Hoe voorkom je rugpijn bij te lang zitten?

Zit je verschillende uren op je (bureau)stoel en krijg je er rugpijn van? Dat is voor velen heel herkenbaar! Vaak is de stoel in kwestie helemaal niet voorzien om onze wervelkolom goed te ondersteunen. Ik denk niet alleen aan een steun aan onderrug, maar ook aan de zitpositie die een gigantisch verschil maakt bij lang zitten.

Lees meer »

(H)erken je stress

Tuurlijk, iedereen heeft wel eens stress. Soms heb je stress nodig om een korte periode te overbruggen. In dat geval is het een manier van je lichaam om beter te presteren en te focussen. Wanneer het echter proporties aanneemt dat je lichaam overbelast en uitput is, liggen chronische klachten en burn-out op de loer. 

Lees meer »

Een aangepast hoofdkussen=minder nekklachten

Wanneer je last hebt van hoofd- en nekpijn ligt het soms niet alleen aan je werkplek of allerhande stressfactoren, maar ook aan je slaaphouding. Soms vergeten we wel eens hoeveel uur we in ons bed doorbrengen. ’s Nachts moet je lichaam kunnen recupereren. Je spieren moeten zich optimaal kunnen ontspannen. Een goed hoofdkussen is dus geen overbodige luxe.

Lees meer »